...vagy csak elege lett a XIV. kerületből?

Álláshalmozás: benyújtja lemondását Papcsák Ferenc

Akár ma benyújthatja lemondását az elszámoltatásért felelős kormánybiztosi posztról Papcsák Ferenc, akit októberben a főváros XIV. kerületében polgármesterré választottak

2010.11.03 07:10Népszava

Ezt írja a Népszava a szerdai számában.

A politikus a lapnak megerősítette: ha nem lehet egyszerre kormánybiztos és polgármester, és valamelyik posztjától meg kell válnia, akkor inkább Zuglót választja.

A Népszava emlékeztet arra, hogy az önkormányzati törvény értelmében a polgármesterség összeférhetetlen a kormánybiztossággal.

A jogszabály ugyanis megtiltja, hogy az önkormányzati vezető egyben „a kormány tagja, államtitkár, közigazgatási államtitkár, helyettes államtitkár, központi államigazgatási szerv köztisztviselője” legyen.


A kormánybiztosság szakértők szerint csak főállás lehet, ráadásul állami vezetői besorolás alá esik, így az új szabályozás szerinti kormánytisztviselőnek minősül, ami összeférhetetlen a polgármesterséggel - olvasható a Népszavában.

A lap hozzáteszi: Papcsák emiatt kért állásfoglalást a szaktárcától.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.