Bajban Devecser és Kolontár?

Iszapömlés - Talaj menti fagyok nehezítik a munkálatokat

Talaj menti fagyok nehezítik a kármentesítést Devecser és Kolontár utcáin, kertjeiben; a katonaság megkezdte a kolontári híd cölöpözését - tájékoztatta Bakos György őrnagy, a katasztrófavédelem megyei szóvivője szerdán az MTI-t.

2010.10.27 13:27MTI

Bakos György elmondta, hogy a hét eleji esőzések következtében a talaj erősen felázott, több munkagép is megsüllyedt, és a reggeli fagyok miatt a vártnál lassabban haladnak a vörösiszapos föld összegyűjtésével. A Torna-patak medrének helyreállítását is megkezdték, illetve folytatták a kolontári Táncsics utca kármentesítését is. Jelenleg összesen 600 ember és 150 technikai eszköz segíti a kármentesítést.

Az újabb gát kiépítésének előkészületeit megkezdték, ez az úgynevezett kettes gát a vasutat védi majd.

Bakos György elmondta, hogy a MÁV szakembereivel kell összehangolniuk a vasúti forgalom újraindítását, az egyeztetések a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtéséről a jövő héten fejeződhetnek be.

A katonák a patak partoldalának feltöltésével elkészültek a régi híd helyén Kolontáron, és a két településrészt összekötő 15 méter hosszú, 6 méter széles új híd cölöpözését végzik- mondta a szóvivő. Hozzátette: a hét végére elkészül az új híd.

A katasztrófavédelem szakemberei szerint látványos és eredményes munka csak akkor végezhető, ha a lakhatatlanná vált épületeket Devecserben is elbontják, és azok maradványait a vörösiszapos földdel együtt elszállítják, de bontási határozatot a tisztázatlan tulajdonviszonyok miatt még nem adtak ki.

A megsérült zagytározó X. kazettájának északi oldalán lévő fél méter széles és 25 méter hosszú repedéseken nem észleltek változást az esőzések után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.