Emlékezzünk

Október 23: Koncertek és családi programok várják a nagyérdeműt

Egész napos családi programok, parlamenti séta, koncertek és filmvetítés is várja az érdeklődőket ma az október 23-i rendezvényeken Budapesten.

2010.10.23 08:06MTI

A nemzeti lobogó reggeli felvonása után a gyerekeket 10 órától a szabadság, a bátorság és a hősiesség témáiban rajzverseny, 11 órától Kolompos koncert, délután fél 3-tól pedig Alma koncert szórakoztatja a Kossuth téren.

Azok a Pesti srácok címmel interaktív játék indul, 10 és délután 2 óra között pedig az 1956-os forradalomról szóló filmeket vetítenek a Film-sátorban. A melbourne-i olimpia hangulatát idéző Sport sátorban egykori és mai olimpiai bajnokokkal találkozhatnak a látogatók.

A Parlamentet is megnyitják az érdeklődők előtt, akik este 6 óráig sétálhatnak az Országház folyosóin. Délután negyed ötkor a Kossuth téren Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédet mond, majd a Nádor utca és Kossuth tér torkolatánál a Csík Zenekar, Ferenczy György és a Rackajam, a Duna Táncegyüttes, Uzgin Uver és a Belmondo együttesek szórakoztatják a publikumot.

Délelőtt 10 órakor a Jászai Mari térről Szabadság-futam indul a Széchenyi fürdőig, a táv körülbelül 3 kilométer. A jótékonysági futamba bárki benevezhet szimbolikusan 1956 forinttal, a bevételt a vörösiszap-katasztrófában károsult települések megsegítéséhez ajánlják fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.