Itt az ORTT jogutódja

Létrejött az öttagú médiatanács

Öt taggal létrejött hétfőn a médiatanács, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) jogutódja.

2010.10.11 18:41MTI

Az Országgyűlés hétfőn 259 igen szavazattal, 89 nem ellenében egy szavazással döntött arról a listáról, amely a tagok megválasztásával létrehozta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsát. A médiatanács öttagú: elnöke Szalai Annamária, az NMHH elnöke, aki a kinevezés tényével és időpontjával a médiatanács elnökjelöltjévé is vált. A további négy tagra az Országgyűlés e célra létrehozott eseti bizottsága tett javaslatot a parlamentnek; a tagok: Vass Ágnes, Kollarik Tamás, Koltay András és Auer János. Mindannyiukat a Fidesz jelölte.

Szalai Annamária: már kedden összeül a médiatanács

A médiatanács már kedden összeül és megkezdi a munkáját - nyilatkozta Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a médiatanács elnöke, a médiatestületek parlamenti megválasztását követően. Szalai Annamária azt mondta: a médiatanács már kedden delegálja a plusz két főt a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumába.

Arra a kérdésre, hogy a médiatanács elnökeként mikor ajánl vezérigazgató-jelölteket a médiatanácsnak, azt válaszolta: igyekszünk, hogy minél előbb új vezetőket kapjanak a közmédiumok és az új szervezetek működőképesek legyenek. Az Országgyűlés hétfőn döntött az öttagú médiatanács létrehozásáról, amelyet Szalai Annamária az MNHH elnökeként vezet.

Hétfőn létrejött a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma is: a nyolctagú testületből hatot megválasztott a parlament, az elnököt és további egy tagot a médiatanácsnak kell delegálnia. A törvény szerint a médiatanács elnöke közszolgálati részvénytársaságonként 2-2 vezérigazgató jelöltre tesz javaslatot a médiatanácsnak, amely elfogadja a jelölteket és javasolja a kuratóriumnak, hogy válasszon ki egyet-egyet közülük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.