Alig tizen hiányoztak 50-et

Igazolatlan hiányzások: eljutott az üzenet?

A megyei fenntartású szabolcsi oktatási, nevelési intézményekben eddig húsz-huszonöt tanuló lépte túl a tíz igazolatlan órát, az ötven óránál többet mulasztók száma pedig nem éri el a tízet. A megyei főjegyző szerint eljutott az üzenet az érintettekhez.

2010.09.30 08:34MR1- Kossuth

Szabolcs-Szatmár-Beregben a megyei fenntartású tizenegy oktatási, nevelési intézményben mintegy 4700 gyereket tartanak számon, közülük húsz-huszonöt tanuló lépte túl a tíz igazolatlan órát, az ötven óránál többet mulasztók száma pedig nem éri el a tízet.

Fazekas János megyei főjegyző úgy látja, ez annak köszönhető, hogy eljutott az üzenet az érintettekhez, a pedagógusok felhívták a szülők figyelmét a következményekre, az iskoláztatási támogatások felfüggesztésére.

A főjegyző megjegyezte: a napokban kell meghozni az első végzéseket. Soltész Miklós, a szociális, család- és ifjúsági ügyekért felelős államtitkár arra hívta fel a figyelmet Nyíregyházán, hogy miközben az ország közel ezermilliárd forintot költ a közoktatásra, négyezer gyerek eltűnik az általános iskolákból. Márpedig az alacsony iskolai végzettség az egyik legfőbb gátja a foglalkoztatási helyzet javításának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.