Hányingerre, fejfájásra panaszkodtak

Több munkás ólommérgezést szenvedett a Margit híd felújításakor

Ólommérgezést szenvedett több munkás a Margit híd ólmozott festékkel védett hídelemeinek bontása közben - értesült szerdán a TV2 Tények című műsora.

2010.09.29 20:21MTI

A híd fejújítását végző cég a műsorban cáfolta a mérgezés tényét, a TV2 híradója azonban úgy tudja, hogy az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség jelenleg is vizsgálatot folytat az ügyben. 

A televízió értesülései alapján az érintett munkások fejfájással, hányingerrel, illetve vesefájdalommal fordultak orvoshoz, ahol egyikük vérében az egészségügyi határértéket meghaladó ólomszintet mutattak ki. 

A beruházás kivitelezőjének képviselője ezzel szemben azt mondta, hogy csak az egészségügyi határérték körüli ólomszinteket mértek a munkások vérében, s ez a cég szerint azok körében fordulhatott elő, akik - a nyári melegben - levették a számukra kiosztott munkavédelmi maszkot. 

A TV2 tájékoztatása szerint évente átlagosan 30 embert kezelnek súlyos ólommérgezéssel, ők legtöbbször hidak, illetve vasszerkezetek felújításában vesznek részt. 

A televízió szerint a legutóbb átadott Szabadság híd felújításakor is történt hasonló eset.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.