Most minden pénzt a "melóba" kell tenni

Orbán Viktor: A beruházás nem azt jelenti, hogy elköltjük az állam pénzét

Most minden pénzt a "melóba", a munkahelyek teremtésébe kell tenni - mondta Orbán Viktor, miniszterelnök, a Fidesz elnöke kedden Veszprémben, a délutáni belvárosi sétája közben.

2010.09.28 17:02MTI
Fotó: MTI - Orbán Viktor kampánykörúton

 Orbán Viktor választási körútja veszprémi állomása során a Narancs kávézóban Porga Gyulával, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjével és a párt helyi vezetőivel találkozott, majd látogatást tett Márfi Gyula, veszprémi katolikus érseknél.    Ezt követően Orbán Viktor rövid sétát tett Veszprém belvárosában Porga Gyula és a Fidesz-KDNP helyi képviselő-jelöltjei társaságában. Kíséretében volt Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai államtitkára és Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.
   
A miniszterelnök a séta során többek közt érdeklődött arról, hogy "van-e Jobbik" Veszprémben, amire az egyik képviselőjelölt hölgy így válaszolt: "elenyésző, nem számottevő". Orbán Viktor érdeklődött az iránt is, hogy Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesnek, a Fidesz helyi elnökének van-e ideje Veszprémbe jönni, mire Porga Gyula válaszolt: "igen, elég gyakran itt van, hetenként egyszer biztosan, sőt néha egy héten kétszer is. Nagyon aktívan részt vett például az ajánlószelvények gyűjtésében is."
   
A miniszterelnök mosolyogva azt mondta: "az lehetetlen, hiszen annyi melót kap tőlem, hogy az három embernek is elég". Orbán Viktor válasza nem kis derültséget keltett az őt közrefogó képviselőjelöltek, veszprémiek körében. A miniszterelnök Navracsics Tibort illetően megjegyezte: "nagy dolog, hogy van minderre ereje".
   
A miniszterelnök a megyeháza közelében elhaladva azt mondta, hogy rendkívül "szép ez az épület" és a közelében lévő szecessziós polgárház, viszont nagyon nem tetszett neki a "betonkocka" Séd-mozi épülete és a kopottas, elhanyagolt húszemeletes toronyház.
   
Orbán Viktor a séta során szóba hozta azt is, hogy szépek a belvárosaink, mutatósak a szökőkutak is, s ez mind "fontos dolog" is, de most "minden pénzt a melóba, a munkahelyek teremtésébe kell tenni". Az ipart, a gazdaságot kell fejleszteni, s olyan beruházások kellenek, amelyek megtérülnek, termelnek - hangsúlyozta.

"A beruházás nem azt jelenti, hogy elköltjük az állam pénzét" - mondta a miniszterelnök. A miniszterelnök távozását követően Porga Gyula az MTI-nek elmondta, hogy a kormányfőt a beszélgetésük során tájékoztatta a város fejlesztéséről, ugyanis Orbán Viktor elsősorban a város gazdasági-pénzügyi helyzete és a fejlesztési elképzelései iránt érdeklődött.

Szóba került a 8-as főút négysávosítása is, amely az egész Nyugat-Magyarország infrastruktúrája szempontjából nagy jelentőséggel bír. Porga Gyula tájékoztatása szerint "az érsek úrnál tett látogatás igen barátságos és bensőséges hangulatú volt".

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy a kormányfő Veszprémben szólt arról: ma Magyarországon hiányzik egymillió munkahely és egymillió gyermek, ezért a nemzeti ügyek kormánya úgy alakítja át az adórendszert, hogy az munka- és családbarát legyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.