Összefoglaló a nyilatkozatokból

Íme a pártok véleménye a népszavazás eredményéről - nézzék meg, hogyan szavaztak!

Az összesítés szerint a népszavazásra bocsátott három kérdésre Magyarország egyetlen településén sem adtak többségében "nem" választ az urnáknál vasárnap megjelent választópolgárok, egy kivétellel mindenhol az "igen" voksok kerültek többségbe. Íme a pártok véleménye.

Nézze meg, ki hogy szavazott a politikusok közül - képriport képgaléria

2008.03.10 09:22MTI

Gyurcsány: a népszavazás nem buktatta meg a kormányt - képek az eseményről

A népszavazás politikai célját tekintve vereséget szenvedett, mert a kormányt nem tudta megbuktatni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke vasárnap Budapesten, pártja Vérmező úti politikai központjában. (Bővebb cikk a témában!)

A Fidesz elnöke szerint a választók többsége más irányt akar Magyarországon

Magyarország győzött, a kormánypártok pedig vesztettek a népszavazással, amely azt is megmutatta, hogy a többség új irányt akar az országnak és elutasítja az egészségbiztosításról szóló törvényt is - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vasárnap a párt budapesti központjában. (Bővebb cikk a témában!)

Dávid Ibolya: "Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor meccsében 2:2-re állunk"

Az MDF attól tart, hogy az elkövetkezendő hetek és hónapok a politikai hisztériakeltésnek lesznek megint a színterei - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke vasárnap a Parlament épületében az MTI-nek, miután bejelentették, hogy mindhárom kérdésben eredményes volt a népszavazás. (Bővebb cikk a témában!)

Semjén Zsolt: senkit nem hagyunk az "út szélén"

Senkit sem hagyunk az "út szélén", ez a lényege annak a törvényjavaslatnak, amit a Fidesz-KDNP benyújt az Országgyűlésnek - mondta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnök-frakcióvezetője vasárnap este sajtótájékoztatón, Budapesten. (Bővebb cikk a témában!)

Kóka János: a "nem" szavazatok száma a liberálisok sikere


A népszavazáson várhatóan több mint félmillió "nem" szavazat a liberálisok sikere - mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke vasárnap esti budapesti sajtótájékoztatóján. (Bővebb cikk a témában!)

Sólyom köszönetet mondott a népszavazáson résztvevőknek

A népszavazási eredmény ismeretében az Országgyűlésnek meg kell tennie a szükséges jogi lépéseket és a politikusoknak le kell vonniuk a következtetéseket - mondta Sólyom László köztársasági elnök az Országos Választási Központban tartott vasárnap esti, az előzetes tájékoztató eredményt ismertető sajtótájékoztatón, a Duna Palotában. (Bővebb cikk a témában!)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.