Bajban a közigazgatás?

Politikai terrorba kezdett a Fidesz az MSZP szerint

Az MSZP szerint a Fidesz-KDNP "politikai terrort és felügyeletet akar elérni" az államigazgatásban, amelybe beletartozik a közigazgatás is - közölte a párt hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

2010.09.20 11:40MTI

Az MSZP annak kapcsán fejtette ki álláspontját, hogy Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter az első kormányzati karrierexpón rendezett kerekasztal-beszélgetésen szombaton Budapesten azt mondta: alapvető fontosságú, hogy a közigazgatás ne pártpolitikai alapon működjön.

Az MSZP szerint ez "csak azért gusztustalan hazugság és felháborító pimaszság, mivel még az áprilisi választások előtt, januárban 1.500 fideszes pártkatona számára tartottak kétnapos +felkészítést+ arról, mit kell csinálni, ha a Fidesz-KDNP kormányra kerül".

A közleményben azt is írják: a Fidesz-KDNP, amint kormányra került, azonnal létrehozott egy törvényt, "mely minden kontrollt eltakarított az útjából", majd "nekilátott lecserélni" a sok esetben sok évtizede ott dolgozókat mindenféle szakmai vagy bármilyen indok nélkül.

Hozzáteszik: minderre csak egyetlen magyarázat létezik, "a Fidesz-KDNP politikai terrort és felügyeletet akar elérni az államigazgatásban, melybe beletartozik a közigazgatás is".


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.