Afganisztán még bajt hozhat a nyakunkra

Jobbik: terrorveszélynek teszi ki az országot a kormány

A Jobbik szerint a kormány szélsőséges terrorista csoportok esetleges támadásainak teszi ki Magyarországot az afganisztáni háborúban való részvétellel.

2010.09.08 15:10MTI

A The Frontier Post című pakisztáni újság szerint a tálibok mozgalma a két magyar katona halálát okozó augusztus 23-i támadás után arra szólította a magyar kormányt, hogy vonja ki csapatait az ázsiai országból, mert különben újabb áldozatokkal kell számolnia. 

Volner János, a párt országgyűlési képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a Jobbik korábban többször is hiába kérte a kormánytól az Afganisztánban szolgáló magyar csapatok azonnali hazahozatalát, az Orbán-kormány ugyanis "szocialista elődei" politikáját folytatta ebben a kérdésben. 

A jobbikos politikus kiemelte továbbá, hogy Magyarországnak "sem erkölcsileg, sem anyagilag nem lehet érdeke az ázsiai országban való szerepvállalás". Hozzátette: az Egyesült Államok és szövetségesei jelenleg egy "hódító jellegű, rablóháborúban" vesznek részt a "világ bányászati nagyhatalmának számító, jelentős érckészletekkel rendelkező Afganisztánban". 

Az észak-afganisztáni Baglán tartományban augusztus 23-án hajnalban ért támadás egy magyar katonai konvojt, aminek következtében két katona, Pappné Ábrahám Judit és Kolozsvári György életét vesztette, további két bajtársuk pedig nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.