Közhelygyűjteményt adott elő a Fidesz?

Vona a demokráciáért aggódik: "éljen Orbán a valóságban!"

Közhelygyűjteménynek tartja Vona Gábor a miniszterelnök keddi beszédét. A Jobbik elnöke az Éljen a valóság! szlogen helyett azt üzeni a kormány tagjainak, hogy "éljenek a valóságban".

2010.09.07 18:58MTI

Vona Gábor szerint hiányoztak a konkrétumok Orbán Viktor beszédéből, amellyel a kormányfő a kabinet száznapos tevékenységét értékelte. A miniszterelnököt az elmúlt száz nap kommunikációjából jól felkészítették a tanácsadói, de a jövőről, a következő száz napról nem beszélt - írta a Jobbik elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Vona Gábor kiemelte: továbbra sem tudni, milyen kormányzati intézkedéseket várhatnak a brutálisan eladósodott devizahitelesek, a munkából élők, a családosok, a lakással nem rendelkező fiatalok, a természeti csapások miatt is óriási gondban lévő gazdák és a lánctartozások miatt fizetésképtelenné vált kis- és középvállalkozások. Álságos az a bejelentés, hogy az új kormány tagjai nem csak négyévente találkoznak a választókkal - vélekedett Vona Gábor, hozzáfűzve: "az emberekkel kellene beszélgetni a valós problémákról, nem pedig a Fideszhez közel álló, Kötcséről is ismert belterjes társasággal". A Jobbik elnöke hiányolta, hogy a miniszterelnök nem ejtett szót a multinacionális tőke előjogainak eltörléséről és a közteherviselésben való nagyobb mértékű részvételéről sem.

Vona Gábor közölte: a rend és közbiztonság nemhogy két hét, de száz nap alatt sem állt helyre, sőt, a javulás jelei sem látszódnak. Ehelyett - folytatta - a kétharmados kormánytöbbség "a cigánybűnözés kérdésében továbbra is struccpolitikát folytat", miközben a kilakoltatási moratórium meghirdetése után egy héttel Budafokon egy többgyermekes családot telepítettek ki rendőri segítséggel, a tiltakozó jobbikos politikusok ellen pedig eljárás indult.

A demokratikus normák helyreállítása helyett "a politikai zsákmányszerzés" folytatódott - reagált a kormányfő által elmondottakra Vona Gábor, példaként hozva, hogy egy "költségelszámolási botrányba keveredett" fideszes képviselőből az Állami Számvevőszék elnöke, egy "megfelelő jogi tapasztalat nélküli politológusból" pedig alkotmánybíró lehetett.

A Jobbik elnöke szerint a kisebb parlamentre és önkormányzatokra vonatkozó populista jogszabályok is csak "az álláshalmozó politikusbűnözők" számának további növekedését eredményezik.

Mindezek miatt a Jobbik azt üzeni a kormány tagjainak, hogy az Éljen a valóság! szlogen helyett éljenek a valóságban - zárta közleményét Vona Gábor, utalva ezzel a miniszterelnök beszédének befejezésére.

Kikéri magának Vona szavait? (fotó: MTI)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.