Elfogatóparancsot adott ki a rendőrség

Képpel: kínai férfit gyanúsítanak a norvég diáklány meggyilkolásával

Egy Budapesten tanuló kínai férfit gyanúsít a rendőrség annak a 21 éves norvég lánynak a meggyilkolásával, akinek a holttestére vasárnap este bukkantak rá abban a VII. kerületi, Hársfa utcai kollégiumban, amelyben a gyanúsított lakott - értesült az ügyet jól ismerő forrástól szerdán az MTI.

2010.09.01 10:05MTI
Ő lehet a gyilkos (fotó: police.hu)

A Bors szerdai számában azt írta, hogy a lány holttestét néhány órával azután találták meg, hogy korábbi szerelme "beismerő vallomásnak beillő" üzenetet írt Facebook-adatlapján:

"Nem akartalak bántani... Ha meghalok, remélem, újra találkozunk, és együtt leszünk".

Oslói lapok értesülései szerint a 21 éves lány szakított barátjával, majd a nyarat Londonban töltötte, és nemrég utazott vissza Budapestre. Egy barátnőjével találkozott volna, akivel azt tervezték, hogy megnéznek Győrben egy koncertet, ám a találkozóra már nem érkezett meg a norvég lány - olvasható a Borsban.

Elfogatóparancsot adtak ki

Elfogatóparancsot adtak ki egy kínai állampolgárságú férfi ellen, aki megalapozottan gyanúsítható a norvég diáklány meggyilkolásával - közölte a rendőrség szerdán a honlapján.

Az eddigi adatok szerint több késszúrással megöltek egy 21 éves norvég állampolgárságú nőt szombat délelőtt Budapesten, a VII. kerületi Hársfa utcában lévő egyik szállóban - olvasható a police.hu oldalon magyarul és angolul közzétett közleményben.

Mint írták, a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható Zhao Fei (Csao Fej) kínai állampolgár, aki ismeretlen helyre távozott. Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a kínai férfi, aki szintén diákként tartózkodott Magyarországon, abban a kollégiumban lakott, amelyben a lány holttestét vasárnap este megtalálták.

A férfi ellen a rendőrség hamarosan nemzetközi elfogatóparancsot is kiad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.