Útlezárások a Hősök tere környékén

Elmaradnak az idei augusztus 20-i kitüntetések

A stop.hu információi szerint a kormányváltás közelsége miatt nem adnak át kitüntetéseket az idén augusztus 20-án, az állami ünnepen, a kitüntetéseket október 23-ára tolták át - közölték kedden az internetes lapon.

2010.08.17 16:44stop.hu/MTI

A stop.hu azt írta, hogy információit a Kormányzati Kommunikációs Iroda megerősítette. Mint mondták, a kormányváltás közelsége miatt nem volt idő sem előterjeszteni, sem összegyűjteni a névsort. A kitüntetettek névsorát ilyenkor a kormány terjeszti elő és a köztársasági elnök fogadja el. Az elmúlt években ezen a napon rangos állami kitüntetéseket adtak át, amelyek közül a legmagasabb szintű elismerés a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztje.

Útlezárások a Hősök tere környékén a tisztavatás miatt Budapesten

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tisztavatásának főpróbája, valamint az ünnepség ideje alatt a Hősök terén és környékén útlezárásokra, illetve a tömegközlekedési eszközök elterelésére kell számítani - közölte a Honvédelmi Minisztérium kedden az MTI-vel. A közlemény szerint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem augusztus 19-én csütörtökön reggel 8 órától tartja a Hősök terén a tisztavatási ünnepség főpróbáját, majd másnap, augusztus 20-án pénteken, 11 órától magát a tisztavatási ünnepséget.

A korlátozásokra ekkor kell számítani. A minisztérium felhívja a figyelmet, hogy a tavalyihoz hasonlóan, idén is az ünnepség egyik kiemelkedő mozzanata, hogy a tér felett a Magyar Honvédség repülőgépei és helikopterei kötelékrepülést hajtanak végre, mely erős hang- és zajhatásokkal jár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.