A Magyar Gárda és az erkölcs!

Tudatos volt a gárdakapitány lebuktatása?

Majdnem kirúgott ex pornószinésznő, negatívan nyilatkozó jobbikos politikus után itt az újabb gárda-botrány. Kiss Róbert, a Magyar Nemzeti Gárda kapitánya egy videófelvétel szerint egy kislánnyal csalja a feleségét. A felvétel feltehetőleg nem véletlenül készült...

2010.08.16 07:17bencze/ma.hu

Vezető nélkül maradt a Magyar Nemzeti Gárda. A kapitány nem politikai nyomásra, hanem az interneten keringő csók-videó hatására mondott fel néhány óra alatt. A nemzeti radikális oldal kezdetektől fogva az erkölcsi megújulást hangsúlyozta, ezért is kellemetlen a gárda körüli botránysorozat.

Emlékezetes, a Gárda jelszavai a következőek: Isten, Család, Erkölcs, Tisztaság, Becsület.

Annak ellenére, hogy a szervezet az elmúlt hetekben számos akcióban vett részt – árvíz idején nyújtottak segítséget, adományt gyűjtöttek a károsultak javára, több budapesti helyszín megtisztításában vettek részt -, most mégis másról szólnak a hírek. Néhány hónapja Müller Niki felnőtt tartalmú filmjei verték ki a biztosítékot a szimpatizánsok között, amit ugyan kizárás követett, ám mint kiderült, a gárdista lány a közelmúltban mégis hivatalos Gárda-rendezvényen egyenruhában feszített.

Alig pár hete egy jobbikos politikus törte meg a párt egységét a szervezet megítélését illetően. A Jobbik frakcióvezető-helyettese a Magyar Nemzetnek adott interjújában úgy fogalmazott: nem szerencsés, hogy a párt nevével összefüggésben a legtöbben a gárdára vagy Budaházy Györgyre asszociálnak. Hozzáfűzte azt is, véleményét a frakció egy része hasonlóképp látja. Noha Vona hamar cáfolta az ellenérzéseket, az utóbbi napokban már a kuruc.info is komoly kritikát fogalmazott meg Kiss Róbert személyével kapcsolatosan.

A portál teljes mértékben elítélte Kiss Róbert tettét, majd cikkét eképp fejezi be: Erkölcstelen és hazug vezetőktől mentes szebb jövőt!

A hetivalasz.hu pedig egy érdekességre hívta fel a figyelmet: a heves csókolózást megörökítő felvétel minősége egyébként arról árulkodik, hogy Kiss Róbertet csőbe húzták. A videót a képek tanúsága szerint ugyanis nem klasszikus paparazzo helyzetben (például mobiltelefonnal), hanem rögzített, valószínűleg előre a helyszínre készített kamerával készítették.

Mindez pedig azt mutatja, hogy a Gárdához közel állók leleplezése ez a felvétel. Egyelőre nem egyértelmű, hogy kizárólag Kiss Róbert eltávolítása volt a cél, vagy a szervezet ellehetetlenítése, azonban újabb választás előtt állaz ország. Októberben az önkormányzatok sorsa dől el, és a kampányban a hazai morális állapotok elég alacsonyan állnak, így nem lenne meglepő egy újabb botrány.

A gárda honlapján közlemény olvasható, mely szerint megválasztották az új kapitányt, kinek nevét néhány napon belül nyilvánosságra fogják hozni. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.