Bántották a sajtó képviselőit?

Mi történt a Magyar Szigeten? A legfőbb ügyészhez fordult az LMP

A legfőbb ügyészhez fordult a Lehet Más a Politika parlamenti frakciója nevében Dorosz Dávid a "Magyar Sziget" elnevezésű kulturális rendezvényen történtekkel kapcsolatban.

2010.08.15 16:40ma.hu

Mint a Magyar Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának tagját, őt és frakciótársait is mély aggodalommal töltötték el az elmúlt napok eseményei - fogalmazott levelében dr. Dorosz Dávid.

"Az utóbbi néhány napban arról lehetett értesülni, hogy a „Magyar Sziget” elnevezésű kulturális rendezvényen 2010. augusztus 3-án olyan eseményekre került sor, melyek a sajtó néhány, a fesztiválra látogató képviselőjét mind fizikailag, mind lelkileg súlyosan sértették" - írta az országgyűlési képviselő.

"A Lehet Más a Politika parlamenti frakciója nevében ezúton szeretném felkérni tisztelt Legfőbb Ügyész Urat, hogy a fenti eseményeket kivizsgálni, azokkal kapcsolatban a törvényben foglalt intézkedéseket megtenni szíveskedjék."

"Kérjük továbbá, amennyiben megállapítható, hogy bűncselekmény vagy bűncselekmények valósultak meg, szíveskedjen a hatáskörébe tartozó, a további eljárás lefolytatása érdekében szükséges lépéseket megtenni. Amennyiben mentelmi joggal rendelkező személyek büntetőjogi felelőssége is megállapítható, kérjük, hogy az Ügyészség a törvényben meghatározott formában forduljon az illetékes szervhez a mentelmi jog felfüggesztése végett" - írta levelében dr. Dorosz Dávid.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.