A Magyar Szigeten történtek miatt ágál az MSZP

Az MSZP összehívatná az emberi jogi bizottságot

Az Országgyűlés emberi jogi bizottságának összehívását kezdeményezi az MSZP a Magyar Sziget fesztiválon történtek miatt - közölte az ellenzéki párt hétfőn az MTI-vel.

2010.08.09 14:40MTI

A Hetek című hetilap internetes oldala korábban arról számolt be, hogy "életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón". 

Az írás szerint Zagyva György Gyula, a Jobbik parlamenti képviselője a rendezvény helyszínén egy faházban fenyegetően beszélt az újságírókkal, miután rájuk zárták a helyiség ajtaját. Az MSZP már szombaton közölte, újságírókat ért fenyegetések és antiszemita kijelentések miatt vizsgálatot kér Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől, valamint Pintér Sándor belügyminisztertől. 

A Jobbik elnöksége hétfői ülésén napirendre vette Zagyva György Gyula ügyét, de érdemben nem foglalkozott vele, mert azt "kocsmai színvonalú beszélgetésnek minősítették" - mondta az MTI kérdésére Dúró Dóra, a párt szóvivője. A szocialista párt hétfői közleményében arról tájékoztatott, hogy a Magyar Sziget fesztiválon történtek miatt kezdeményezi az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának összehívását és a sajtónyilvános ülést. 

"A magyar közvéleményt felháborították a Magyar Sziget fesztiválon történt események, melyekre eddig mindössze az MSZP reagált elítélően. Nagyon ijesztő és beszédes, hogy ebben az ügyben a Fidesz-KDNP kormány még semmilyen elhatárolódást nem fogalmazott meg" - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.