"A Fidesz ostabai nyilatkozatai csak ártanak"

MSZP: a gazdasági eredmények nem a 29 pontnak, hanem a Bajnai-kormánynak köszönhetőek

Az MSZP szerint az államháztartást nem fenyegette csőd; a gazdaságban elért eredményekhez a kormánypártnak semmi köze, az a válságkezelő Bajnai-kormány intézkedésinek köszönhető.

2010.07.15 16:00MTI

Burány Sándor, az MSZP országgyűlési képviselője, gazdaságpolitikusa az MTI-nek csütörtökön Martonyi János szavaira reagálva azt mondta: szívből örül annak, hogy a Fidesznek sikerült elhárítania azt a veszélyt, amelyet ő maga idézett elő. Leszögezte: az államháztartást semmiféle csőd nem fenyegette addig, míg a Fidesz "ostoba nyilatkozataival kétségbeesésbe nem kergette a piacokat".

Ezek az ostoba nyilatkozatok az országnak száz milliárdos kárt okoztak - mondta. Annak is örülök - fűzte hozzá -, hogy már a Fidesz is észrevette: kezdünk kilábalni a gazdasági recesszióból, a két utolsó negyedév adatai alapján a gazdasági növekedés immár realitás.

Leszögezte: a Fidesznek azonban ehhez az eredményhez semmi köze, az a válságkezelő Bajnai-kormány intézkedéseinek köszönhető. Burány Sándor őszintén sajnálja, hogy egy ilyen "tekintélyes szakember, mint Martonyi János központi parancsra kénytelen elismételni a Fidesz hazugságait". Úgy vélekedett: nem felel meg a valóságnak, hogy a piac és a közvélemény a 29 pontot jól fogadta.

Hozzátette: az Európai Központi Bank és az IMF éppen a minap adott hangot fenntartásainak, élénken tiltakoztak a szakszervezetek, és elutasították a csomagot az ellenzéki pártok is.

Ez nem véletlen - közölte, hozzátéve: azzal, hogy a csomag rövid távon a közszférában 15 százalékos leépítéssel fenyeget, nem csökkenti a bérek terheit, ezzel szemben olyan adóátrendezésre vállalkozik, amely a kisembereket megsarcolja és busásan megjutalmazza az államtitkárokat és a náluk gazdagabb embereket.

Martonyi János külügyminiszter a Magyar Európai Üzleti Tanács éves jelentésének bemutatóján csütörtökön úgy vélekedett: Magyarországot már nem fenyegeti az államcsőd veszélye, lassan elmúlik a gazdasági válság is.

A miniszter szerint egyedülálló, hogy a kormány 29 pontos akciótervét mind a piac, mind pedig a közvélemény jól fogadta, ez nagyon fontos a gazdaságpolitika sikere szempontjából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.