Leszámolnak a patikaliberalizációval

Fidesz: végre eltörölhetjük az előző kormány betegellenes törvényeit

A Fidesz szerint négy éve vár az ország arra, hogy végre eltörölhessék az MSZP-SZDSZ-kormány "emberellenes, betegellenes" egészségügyi törvényeit. Ezek sorában az első az úgynevezett patikaliberalizációs törvény, amely ellen annak idején hiába tiltakozott a szakma, a lakosság - mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján a fideszes Heintz Tamás.

2010.07.06 14:24MTI

A politikus úgy látja, a patikaliberalizációval a gazdasági szereplők érdeke, nem pedig a betegek gyógyulása lett fontos. A kormány pénteken nyújtotta be azt a javaslatot, amely egyebek mellett rendelkezik a 2011. január 1-jéig átmenetileg tartó gyógyszertár-létesítési moratóriumról.

Ennek lényege, hogy jövő év január 1-jéig közforgalmú gyógyszertár létesítését az egészségügyi államigazgatási szerv csak olyan településen engedélyezné, ahol a moratórium idején közforgalmú gyógyszertár megszüntette működését, és a településen nem működik patika.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.