A Fidesz Sólyom Lászlót akarja csak kikerülni

MSZP: A Fidesz csak húzza az időt, hogy ne Sólyom bíráljon

Az MSZP szerint lehet, hogy a Fidesz azért húzza az időt a médiát és hírközlést szabályozó egyes törvények módosításának zárószavazása kapcsán, hogy a törvény ne kerüljön a jelenlegi államfő elé és a hivatalából augusztus 5-ével távozó Sólyom László ne vethesse fel alkotmányossági aggályait.

2010.07.05 15:44MTI

Mandur László szocialista országgyűlési képviselő, a parlament korábbi alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra: a házszabály szerint az Országgyűlés elnökének a zárószavazás után 15 napon belül kell aláírnia, majd haladéktalanul megküldenie a törvényt az államfőnek. 

Számításai szerint ha nyári rendkívüli ülésszak utolsó napján, július 19-én lesz a zárószavazás, akkor Schmitt Pál augusztus 4-én írja alá a dokumentumot, és - mivel a "haladéktalan megküldés" egy-két napig eltarthat - önmagának, mint államfőnek küldi majd meg a törvényt.
 
Mandur László felidézte: nem csak a Fidesz, az MSZP is kérte a törvényjavaslat zárószavazásának elhalasztását, de nem ugyanazzal a szándékkal, mint a kormánypárt.
 
A szocialisták továbbra is úgy vélik, hogy a zárószavazás előtt társadalmi vitára kell bocsátani az indítványt.
 
Jelezte, az MSZP azt várja a Fidesztől, hogy válaszoljon arra, miért húzza az időt. Bejelentette azt is: ha az Országgyűlés a jelenlegi formájában elfogadja a törvényt, akkor az MSZP az Alkotmánybírósághoz fordul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.