Egy százalék is sokat jelent a bajbajutottaknak

Egyetlen multicég ajánlotta fel eddig segítségét az árvízkárosultaknak

Eddig egyetlen multinacionális cég felajánlásával találkozott Molnár Oszkár, a Borsod megyei Edelény független polgármestere, aki épp ezért arra kéri az említett vállalatokat, hogy éves nyereségük egy százalékával járuljanak hozzá a bajbajutottak megsegítéséhez.

2010.06.13 11:40MTI - Fotó: MTI

A polgármester a borsodi településen az MTI-nek vasárnap kifejtette: az ország minden részéből érkeznek adományok Edelénybe, és a tapasztalat az, hogy elsősorban azok az emberek segítenek, akik önmaguk is nehéz helyzetben vannak.

Hozzátette: mivel az árvízkárosult családok jelentős része szintén vásárlója a multinacionális társaságok láncolatainak - és éves szinten nem kevés pénzt hagynak, hagytak ott -, így ők is hozzájárulnak ezen cégek nyereségéhez.

"Ezért is kérem, segítsenek azokon az embereken, akiknek szinte mindene odalett, hogy újra tudják kezdeni az életüket" - fogalmazott a polgármester.

Mint mondta, üdvözölné azt is, ha a pénzintézetek az árvízkárosultak részére átutalt összegek után sem a feladótól, sem a fogadótól nem vonnának le kezelési költséget.

Kitért arra, hogy az egyik nagyáruházlánc lejárt szavatosságú, vagy épp a szavatosság lejárati dátumához közeli élelmiszert ajánlott volna fel a bajbajutott, kitelepített embereknek, de ő ezt méltánytalannak tartotta és a felajánlást visszautasította.

Az MTI tudósítójának helyszíni tapasztalata szerint a korábban elsőként elöntött Bódva út is felszabadult már a víz alól.

A családok lomtalanítanak, ugyanis minden ingóságuk - amely a mindennapi élethez szükséges - odalett. Ezeket a tönkrement dolgokat, tárgyakat kipakolják, és az önkormányzat gondoskodik elszállításukról.

Házaikat az iszaptól is mentesíteni kell, és csak ezután jöhet a fertőtlenítés. Edelény több utcáját napokkal ezelőtt öntötte el a Bódva rekordnagyságú árvize, amikor a folyó víztömege lesodorta a felépített töltésmagasítás homokzsákjait.

A várost korábban - május közepén - is árvíz veszélyeztette, akkor szintén kiöntött a Bódva, s akkor is számos ház állt vízben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.