Alkotmányellenes?

Jobbik: féldiktatórikus választási rendszert alakítana ki a Fidesz

A Jobbik szerint a kormánytöbbség egy antidemokratikus, féldiktatórikus választási rendszer kialakításán dolgozik a választójogi reformot előkészítő parlamenti albizottság megkerülésével.

2010.06.03 11:45MTI

Novák Előd, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette: a Fidesz azzal ámítja a közvéleményt, hogy egy paritásos eseti bizottságot hoz létre a választójogi reform előkészítésére, miközben ezzel párhuzamosan már most, az önkormányzati választásokra hivatkozva meg kívánja változtatni a választási eljárásról szóló jogszabályt.

A jobbikos képviselő alkotmányellenesnek nevezett több, a kormánytöbbség által javasolt módosítást, amelyek szerinte kizárják a kisebb pártokat és civil szervezetek a voksoláson való indulás lehetőségéből.

Novák Előd szerint ilyen antidemokratikus, kizárólag a Fidesz érdekeit szolgáló elképzelés az ajánlószelvény-gyűjtés határidejének 35 napról 9 napra csökkentése, a jogorvoslati határidő két napra rövidítése, valamint a szavazatszámlálók delegálásának megnehezítése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.