"Vékonyabb lesz" a kormányzati kommunikáció

50 kommunikációs munkatársra húzza a nadrágszíjat Orbán

Legfeljebb ötven munkatárssal dolgozik majd a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság; az Orbán-kormány szóvivője Nagy Anna lesz.

2010.05.26 17:15MTI

Az MTI szerdán tudta meg a leendő kormányhoz közeli forrásokból, hogy az egész kormányzat kommunikációjáért felelős államtitkárság a Navracsics Tibor által vezetendő Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium keretein belül működik majd hétfőtől.

A nyolc tárca politikai, stratégiai kommunikációjáért, részben a kormányzati rendezvények megszervezéséért, valamint Semjén Zsolt leendő miniszterelnök-helyettes sajtójáért is felel majd e szervezet. Ehhez a csapathoz tartozik majd Nagy Anna is.

Ő lesz az új kormány szóvivője - erősítették meg a leendő kabinet közeli források szerdán a Magyar Hírlap információját.

Nagy Anna 2007 óta a Horizon című kétnyelvű utazási magazin főszerkesztő-helyettese, azt megelőzően pedig a budapesti brit nagykövetség kommunikációs vezetője volt.

A kormányfő kommunikációját teljes egészében a Szijjártó Péter vezette csapat irányítja majd. A tervek szerint a tárcáknak nem lesz külön szóvivőjük. A kormány megalakulása után valószínűleg naponta két kormányszóvivői sajtótájékoztató lesz, egy délelőtt, egy pedig délután.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.