Nem maradnak pénz nélkül

Dunakeszi postabetörés: kedden kiviszik az elmaradt nyugdíjakat

A helyszínelés lezárultával kedden szinte bizonyosan kinyit a dunakeszi főposta, és pótolják a hétfő hajnali betörés miatt elmaradt nyugdíjkifizetéseket is - közölte a Magyar Posta szóvivője az MTI-vel.

2010.05.17 19:07MTI

Tomecskó Tamás elmondta, hogy mivel a nyugdíjakat minden hónapban "szórva”, 12 nap alatt kézbesítik, hétfőn az érintett dunakeszieknek csupán körülbelül 10 százaléka nem jutott hozzá a várt összeghez a hivatal zárva tartása miatt.

A Magyar Posta gondoskodik róla, hogy a betörés miatt ne érje kár az ügyfeleket - tette hozzá a szóvivő, hangsúlyozva: a cégnél belső vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy történt-e bármiféle, a betöréssel összefüggő mulasztás, illetve hogy minden előírt szabályt betartottak-e .

Az MTI-nek a postáról elvitt pénz összegére vonatkozó kérdésére a szóvivő nem kívánt reagálni, azt viszont elmondta, hogy az épületet minden szempontból megfelelő biztonsági rendszerrel szerelték fel. A belső vizsgálat kiterjed arra is, hogy ez a rendszer működött-e a kritikus időpontban.

A dunakeszi főpostára hétfőn hajnalban eddig tisztázatlan körülmények között, egy hátsó udvarra nyíló ajtó beszakításával jutottak be a betörők, és a rendőrség elsődleges információi szerint nagyobb összegű készpénzt vittek el. Dolgukat megkönnyítette, hogy az épület közelében alig van lakóépület, illetve hogy hétfőre virradó éjjel nagy vihar volt a városban.

Az MTI úgy tudja, a vihar rövid áramkimaradást is okozott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.