Szembe mer nézni a múlttal?

Kiss Péter nem tart az MSZP szakadásától

Gyors tisztújítást és a múlttal való szembenézést sürget Kiss Péter.

2010.05.14 07:37Magyar Hírlap

Ez olvasható a Magyar Hírlap pénteki számában megjelent miniinterjúban.

Kérdésre válaszolva a politikus közölte, hogy az MSZP-ben nem felülről vezérelt, hanem alulról építkező működésmódot kell alkalmazni, és több szabad "vegyértékre" van szükség, jobban kell kötődni a társadalomhoz. Úgy vélte, rövid távon azt látja helyénvalónak, hogy részletesen értékeljék ki a kormányzás és az elmúlt évtizedek tanulságait.

"Önkritikusan, de nem önsorsrontón"
- fogalmazott, hozzátéve, nem tart attól, hogy a szocialista párt darabokra hullana.

Kiss Péter elmondta még, elsősorban az elnökségnek kell vállalnia a politikai felelősséget, ezért támogatta azt, hogy a párt elnöksége lemondjon, utat nyitva a tisztújítás számára.

Mint mondta, lát olyan embereket a pártban, akik komoly közéleti teljesítménnyel rendelkeznek, nem generációs alapon kell választani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.