Újraindult a nyomozás az alpolgármester ellen

Felmelegítik Hatvani Csaba kerékbilincses vesztegetési ügyét

Újraindította a nyomozást Hatvani Csaba, Terézváros MSZP-s alpolgármestere ellen a Központi Nyomozó Főügyészség, miután a politikus a választáson sem egyéni jelöltként, sem pártlistáról nem szerzett mandátumot, és nem védi már a mentelmi jog.

2010.05.14 07:10Magyar Nemzet

Ezt írja a Magyar Nemzet pénteki száma.

Fazekas Géza ügyészségi szóvivő a lapnak elmondta, Hatvanit és a kerület több szocialista és szabad demokrata vezetőjét hűtlen kezeléssel gyanúsítják az Andrássy út és környékén értékesített önkormányzati ingatlanok ügyében. Az eljárási törvény értelmében annál a közfeladatot ellátó személynél, akit országgyűlésiképviselő-jelöltsége miatt mentelmi jog védett, nem automatikusan indul újra a büntetőeljárás, hanem arról a nyomozást végző ügyészség felette szerve dönt - mondta a lapnak Fazekas.

Hozzátette: az OVB hivatalos értesítése után azonnal léptek. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a lappal azt közölte, ők még nem kapták meg az OVB-határozatot, ezért a választás miatt felfüggesztett gyanúsításról várhatóan csak a jövő héten dönthetnek.

Hatvanit ugyanis korábban az úgynevezett kerékbilincselési vesztegetési ügyben a Budapesti Nyomozó Főügyészség is meggyanúsította felbujtóként elkövetett hivatali visszaéléssel.

A lap még beszámol arról, hogy a terézvárosi ingatlanpanama ügyében akár gyanúsítottként hallgathatják ki az MSZP-s Kékesi Tibort és megszűnik a védettsége Szilvásy György volt titokminiszternek is, akit az UD Zrt.-ügyben hivatalos személyként, folytatólagosan elkövetett, különleges személyes adattal visszaéléssel gyanúsítottak meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.