Június közepén érhet a Keleti pályaudvarra

Nekigyűrkőznek: ellindult a 4-es metró déli fúrópajzsa az utolsó szakaszra

Elindult a 4-es metró déli alagútfúró pajzsa hétfőn a Népszínház utcai állomástól, a szerkezet június közepén érhet a Keleti pályaudvari ideiglenes végállomásra.

2010.05.10 13:22MTI

A DBR Metró Projekt Igazgatóság közlése szerint az alagútfúrást végző Bamco konzorcium az előre tervezett hat héthez képest négy hét alatt végzett a pajzsok felkészítésével és karbantartásával. Az északi pajzs néhány héttel később indulhat el és a tervek szerint július elején érhet a Keleti pályaudvarhoz.

Ezzel lezárulhat az első szakasz pajzsos alagútépítése. A déli pajzs április 12-én, északi párja 21-én érte el az utolsó előtti, Népszínház utcai állomást. Az előző, mintegy 450 méteres táv öt hét alatt épült meg, most ugyanennyi van hátra. Az utolsó szakaszon a Bamco nem számol jelentős nehézségekkel, csak a pályaudvar előtti 150 méteren kell jobban vigyázni, mert az agyagos talajból kavicsosba érkeznek a pajzsok. Klados Gusztáv projektvezető 2009 októberében, a Kálvin téri pajzsérkezéskor közölte, hogy mintegy 10 hónapot csúszik a metró kivitelezése, mert a Bamco az állomások készültségi foka miatt nem tudja kellően megközelíteni a pajzsokat. Így három hét helyett hat hetet terveztek karbantartásra. Ennek az ütemtervnek megfelelően a pajzsokat legkorábban nyár végére, ősz elejére várták a Baross térre.

A 4-es metró alagútját 2007 áprilisában kezdték el építeni, ekkor indult el az első pajzs a Kelenföldi pályaudvarról. A korábbi ütemtervek szerint a pajzsoknak már egy éve meg kellett volna érkezniük a Baross térre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.