Bántalmazták, szexuálisan kihasználták a betegeket

Újabb embert vettek őrizetbe a kiskunhalasi pszichiátriai otthon dolgozói közül

Újabb embert vettek őrizetbe a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthon dolgozói közül, akit zsarolással gyanúsítanak - közölte Téglás Péter, a kiskunhalasi ügyészség vezetője csütörtökön az MTI-vel.

2010.04.22 14:45MTI

Amennyiben a nyomozási bíró elfogadja az ügyészség érveit, akkor a férfit előzetes letartóztatásba helyezik - mondta Téglás Péter. A ügyész szerint, ha a nyomozás során további személyek esetében is alapos gyanú merül fel, akkor intézkednek őrizetbe vételükről.

Korábban már két személyt őrizetbe vettek, akik közül az egyiknek a letartóztatását elrendelte a nyomozási bíró, a másik házi őrizetbe került.

A gyanú szerint az egyik férfi szemérem elleni erőszakot követett el egy gondozás alatt álló személlyel szemben. A másik férfit azzal gyanúsítják, hogy a testi sértés minősített esetét követte el, különös kegyetlenséggel, egy akaratnyilvánításra képtelen ember sérelmére.

Az egyik kereskedelmi televízió számolt be korábban arról, hogy a kiskunhalasi intézményben súlyosan bántalmaztak és szexuálisan kihasználtak betegeket. Az ügyet még februárban robbantotta ki az otthon egyik dolgozója és egy ápolónő, akit nem sokkal korábban bocsátottak el.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium az eset nyilvánosságra kerülése után vizsgálatot indított, majd közleményben tudatta: sem a belső, sem a független szakmai szervezetek által lefolytatott vizsgálat nem tárt fel olyan visszaéléseket, amelyek a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának munkatársaival szemben, a sajtóban felhozott súlyos vádak megalapozottságát alátámasztották volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.