Törvényes és szabályos a szerződés?

Tényleg fogászokkal dolgoztatott a HM

Törvényes és szabályos az a szerződés, amelyet a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége (HM FLÜ) kötött a FitDent Kft.-vel - közölte a szaktárca a Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelentekre reagálva az MTI-vel.

2010.04.22 14:11MTI

A lap azt írta, hogy egy fővárosi fogorvosi céggel szerződött a honvédelmi tárca adószakértői, jogi, informatikai tanácsadásra, s mintegy négymillió forintot fizetett ki évente az elsősorban fogorvosi, szépségápolási és fodrásztevékenységgel, illetve egyéb termékek ügynöki nagykereskedelmével foglalkozó társaságnak.

A cikkben az ügy érdekességének nevezik, hogy a fogorvosi vállalkozás a cégadatbázis tanúsága szerint éppen az FLÜ-vel megkötött első megállapodása idején vette fel tevékenységei körébe a gazdasági, üzletviteli és adózási tanácsadást, amelyet 2009 januárjában töröltek is a cég munkakörei közül.

A HM közleményében kiemelte: a FitDent Kft.-vel 2007-ben kötött szerződés minden tekintetben szabályos, a megbízás pedig indokolt volt. Mint írták, a cég a Magyar Honvédség első (és jelen pillanatig is egyetlen) nyertes uniós pályázatában elvégzett munkájával a HM Állami Egészségügyi Központ 300 millió forint uniós támogatást nyert el.

A minisztérium hozzátette, hogy az említett kft. nem végzett a TEÁOR szerinti jogi tanácsadást. A cég olyan, speciális szakértelmet igénylő szolgáltatást nyújt, amely egyaránt kíván adminisztratív, koordinációs, adózási és egészségügyi informatikai szakismereteket. A tárca kitért arra, hogy a HM FLÜ a 3D radarállomások építtetője, és a beruházások kapcsán felmerült több környezetvédelmi és egészségügyi kérdés.

Az ügynökség a harmadik radarállomás ügyében folyó perben beavatkozóként vett részt, s abban a kft. környezetvédelmi, sugár-egészségügyi szaktudását, illetve az alperesi oldal szervezetei közötti koordinációs tevékenységét is felhasználta. A cégnek 2007 júliusától az év végéig havonta 300 ezer forint (+áfa), 2008-tól havonta 350 ezer forint (+áfa) összeget fizettek - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.