Oda a kisvasút

Hatalmas károk, kilakoltatások, földcsuszamlás az ítéletidő nyomán Borsodban

Tíz Borsod megyei településen volt szükség védekezésre a szerdai esőzés miatt; Lillafüreden megsérült a kisvasút pályája is - közölte Mezei Péter, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

2010.04.15 11:41MTI

A szóvivő elmondta: 10 településen 49 épületet kellett homokzsákokkal körbevenni, 39 helyen a szivattyúra is szükség volt, miután áradásokat okozott a nagy mennyiségű csapadék Borsodban-Abaúj-Zemplén megyében. Három helyen kisebb földcsuszamlást is okozott az eső; például a lillafüredi kisvasút pályájának egy részét elmosta a lezúduló víz, így mintegy 120 köbméternyi föld került a papírgyár területére - tájékoztatott a szóvivő.

Mezei Péter korábban azt közölte az MTI-vel, hogy Komlóskán önkormányzati ingatlanban, közutakban keletkezett kár a lezúduló víz miatt. Erdőbényén szintén a patak duzzadt fel és az ár ingatlant is veszélyeztetett. Szögligeten kétszáz homokzsákot helyeztek el, hogy a megáradt pataktól megvédjék a közelben lévő 15-20 házat. Abaújszántón 150 homokzsákra volt szükség a lakóházak védelme érdekében.

Bükkzsércen, Szomolyán és Miskolcon is több helyen szivattyúzni kellett a nagy eső miatt.

A szóvivő megjegyezte: személyi sérülés nem történt, a védekezésben összesen 215 ember vett részt és 3000 homokzsákra volt szükség.

Csütörtökön már csak Bükkaranyoson van szükség a katasztrófavédelemre; ott még mindig szivattyúznak - mondta Mezei Péter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.