Felhős, napos, esős idő lesz

Mindenből kapunk egy keveset- Bolondos tavaszi időjárás következik

Kedden a Dunántúlon a változó felhőzet mellett több órára kisüt a Nap, ugyanakkor keleten tartósan erősen felhős, borult marad az ég és egyre kevesebb helyen, de még többfelé várható eső.

2010.04.06 09:24idokep.hu

Az északnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon és északkeleten viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimumok 4, 9 °C, a maximumok 10, 15 °C között alakulnak.

Szerdán már sokfelé lehet számítani legalább pár órás napsütésre, de főként a Duna vonalától keletre időnként erősen megnövekszik a felhőzet és ott futó záporok alakulhatnak ki. Hideg éjszakára van kilátás, helyenként gyengén fagyhat.

A hét második felében több-kevesebb napsütés mindenütt várható, a gyakran megnövekvő felhőzetből szórványosan lehet számítani esőre, záporra. Mérsékelten meleg időre készülhetünk.

Orvosmeteorológia

Kedden továbbra is gyenge hidegfronti hatásra panaszkodhatunk: fejfájás, szédülés, dekoncentráltság, vérnyomás-ingadozás jelentkezhetnek. Fokozódhatnak a görcsös fájdalmak. Az erős szél miatt fokozódhat a migrén, illetve az asztmás betegek jobban fulladhatnak. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, vitamint, ezzel is erősíthetjük immunrendszerünket!

Közlekedésmeteorológia


Kedden már csak keleten számíthatunk esőtől nedves, vizes útszakaszokra. A megerősödő, a Dunántúlon akár viharossá fokozódó északnyugati szél gyengítheti a menetstabilitást. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon!

Pollenjelentés


A napsütéses, meleg idő következtében az elmúlt héten az országos összpollenterhelés nagy mértékben emelkedett – az előző heti terhelésnek közel kétszeresét mérték, ami magasabb, mint az előző évi legmagasabb heti összpollenszám. Csúcsidőszakában van a ciprus- és tiszafafélék virágzása, erősödik a nyár, a kőris, a szilé, nyír és a fűz pollenszórása, lecsengőben van az égeré és a mogyoróé. A legtöbb helyen a ciprus- és tiszafafélék virágpora volt jelen legnagyobb mennyiségben a levegőben. A

Az éger pollenszórása túljutott csúcsidőszakán, többszörösére emelkedett a nyár pollenjének koncentrációja, a legtöbb városban magas koncentrációt regisztráltak. Nagy mértékben felerősödött a kőris virágporszórása, lecsengőben van a mogyoró virágzása.

Több mint 10-szeresére emelkedett a szil összpollenszáma, felerősödött a nyír pollenszórása is. A fűz virágporának koncentrációja is emelkedett – a legtöbb helyen közepes szintet mértek. Növekedett a kültéri allergén gombaelemek mennyisége is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.