"Törvényes és végrehajtható"

Pécsi Vízmű - Páva: precedensértékű ítélet született

Páva Zsolt szerint precedensértékű, más önkormányzat számára is irányadó ítélet született a Pécsi Vízmű ügyében; a város fideszes polgármestere erről azután nyilatkozott csütörtökön, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara melletti választott bíróság jogszerűnek találta a Pécsi Vízmű Zrt. üzemeltetési szerződésének felbontását.

2010.03.18 16:25MTI

Az ítélettel bebizonyosodott, hogy helyes és törvényes döntéseket hoztak a vízmű ügyében, annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban sokan elmarasztalták az önkormányzatot az ügy kapcsán - fogalmazott sajtótájékoztatóján Páva Zsolt.

Szabó Iván, az önkormányzat által létrehozott Tettye Forrásház Zrt. ügyvédje az MTI-nek korábban elmondta, hogy a 30 nappal ezelőtt meghozott, csütörtökön kihirdetett ítélet jogerős és végrehajtható.

A mostani döntés a Pécsi Vízmű (PV) és a Tettye között zajló mintegy negyven per kimenetelét is befolyásolja - tette hozzá.

Az ügyvéd példaként említette, a Kaposvári Városi Bíróság januárban felfüggesztette a Tettye Forrásház Zrt. kontra Pécsi Vízmű Zrt. és társai közötti birtokháborítási pert azzal az indokkal, hogy a választott bíróság előtt zajló eljárás fogja eldönteni az ügy kimenetelét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.