Az MSZP egy helyben toporog

Nézőpont: a Fidesz és a Jobbik is növelte táborát

A Fidesz és a Jobbik támogatottsága is nőtt március második hetében, míg az MSZP népszerűsége nem változott a Nézőpont Intézet friss felmérése szerint.

2010.03.17 14:49MTI

Az MTI-hez szerdán eljutatott elemzés alapján a Fidesz támogatottsága egy hét alatt 4 százalékkal 53 százalékra, a Jobbiké 3 százalékkal 12 százalékra emelkedett az aktív szavazók körében, a kormánypárt támogatottsága ezzel szemben 12 százalékon stagnált a március 12-14. között megkérdezett biztos szavazók körében.

A Nézőpont Intézet kutatása szerint az MSZP és a Jobbik a potenciális szavazóikat tekintve is fej-fej mellett, egyaránt 16 százalékon áll a szavazatokért folytatott versenyben.

A felmérés készítői megjegyzik, hogy a potenciális szavazók figyelembevételével az MDF-nek és az LMP-nek is megvan az esélye a parlamenti küszöb átlépésére. A Heti Válasz számára hetente készülő közvélemény-kutatás országos reprezentatív mintán, ezer választópolgár telefonos megkérdezésével készült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.