Kétmillió darab kerül a kukába

Megsemmisíti a Fidesz a le nem adott ajánlószelvényeket

A Fidesz a törvényes határidőig megsemmisíti a le nem adott ajánlószelvényeket - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője vasárnap az MTI megkeresésére, reagálva az MDF-nek arra a felvetésére, hogy mi a sorsa a Fidesz kétmillió ajánlószelvényének.

2010.03.14 12:50MTI/OS

Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese korábban kifejtette, milyen kérdésekre vár választ a Fidesztől az ajánlószelvényekkel kapcsolatban.

Az első, hogy a Fidesz egyetért-e az MDF álláspontjával, miszerint az ajánlószelvény nem egy párt tulajdona, hanem a választópolgáré, így a pártoknak adott szelvények mindegyikét le kell adni a választási bizottságoknak?

A második, hogy amennyiben a Fidesz ezzel az elvvel nem ért egyet, szeretnénk megtudni, minek alapján válogatják ki, kiét nem adják le a választási bizottságnak?

A harmadik pedig az volt: hogyan értesíti a Fidesz azokat a polgárokat - akiknek az ajánlószelvényét nem adták le - arról, hogy választói akaratukat nem közvetítik a választási bizottság felé, valamint felesleges időt és energiát pazaroltak saját szelvényük kitöltésével és a Fideszhez történő eljuttatásával.

Herényi Károly MTI-hez eljuttatott közleményével kapcsolatban Szijjártó Péter az MTI-nek azt mondta: a választójogi előírásoknak megfelelően a párt a jelöltek által a helyi választási bizottságoknak le nem adott ajánlószelvényeket a törvényes határidőig megsemmisíti.

A Fidesz kedden jelentette be, hogy jelöltjei összegyűjtötték a célként kitűzött kétmillió ajánlószelvényt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.