Rabszolgasorban a kelet-európai munkavállaló nők?

Morvai a nők hátrányos helyzetét tette szóvá az EP-ben

Az új EU-tagországbeli - kelet-, illetve közép-európai - nők hátrányos helyzetét, az őket sújtó megkülönböztetést tette szóvá hétfőn Morvai Krisztina jobbikos képviselő az Európai Parlament (EP) strasbourgi ülésén, a Nemzetközi Nőnaphoz kapcsolódó felszólalásában.

2010.03.09 07:22MTI

A multinacionális cégek egészen másfajta munkajogi, munka-egészségügyi normákat alkalmaznak a cégeiknél, akár az osztrák-magyar határ két oldalán - mondta. "Ugyanaz a cég a pihenőidőre, ebédidőre, felmondásra vonatkozóan egészen másfajta normákat alkalmaz. Gyakorlatilag rabszolgasorban tartja a kelet-európai, adott esetben magyar női munkavállalóit" - fogalmazott.

A másik, általa említett terület az Európai Unión belüli női migráció. "A másodosztályú helyzetben lévő közép- és kelet-európai nők - így a magyar nők - cselédsorban élnek, gazdasági menekültként nyugat-európai háztartásokban, ahova háztartási alkalmazottként kénytelenek - sokszor gyermekeik hátrahagyásával - menni. Sokkal hasonlóbb az ő helyzetük a jogaik és méltóságuk szempontjából a harmadik világbeli, fejlődő országok nőinek helyzetéhez, mint nyugat-európai, európai uniós tagállambeli állampolgárságú nővéreik helyzetéhez" - jelentette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.