4,1 milliárd forintnyi kár

Hamarosan a gyanúsítottak előtt a Diagon-ügy iratai

Napokon belül a gyanúsítottak elé tárja a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) Központi Bűnüldözési Parancsnoksága a két éve kirobbant iparikémügy iratait; egy szakértő megerősítette a sértett Diagon Kft. feljelentésében írtakat, miszerint a céget 4,1 milliárd forint vagyoni hátrány érte.

2010.03.08 07:32Népszabadság

Három gyanúsítottal szemben iparjogvédelmi jogok és üzleti titok megsértése miatt már a közeljövőben vádemelési javaslatot terjesztenek elő. 

A lap szerint várhatóan még március közepén az aktákat vádemelési javaslattal átadják a Fővárosi Főügyészségnek. A különféle orvosi diagnosztikumokat gyártó és forgalmazó Diagon Kft. 2008. május 21-én tett feljelentést iparjogvédelmi jogok és üzleti titkok megsértésnek gyanújával a vámőrségen.
 
A feljelentés szerint a cég volt műszaki igazgatója és minőségbiztosítási vezetője 2007 augusztusa és 2008 márciusa között több mint tízezer, szabadalmi oltalom alatt álló termékleírásokat és technológiákat, valamint üzleti titkokat tartalmazó adatfájlt töltött le a cég szerveréről saját adathordozóikra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.