"Horváthcsabai" dicsekvő bejelentések

Fidesz: BKV-támogatás helyett maradt a mellébeszélés, hazudozás

A fővárosi Fidesz képviselőcsoportja szerint kiderült, hogy a BKV-nak korábban beígért kormányzati támogatás nem egyéb, mint mellébeszélés.

2010.03.02 12:05MTI

Tarlós István, az ellenzéki frakcióvezetője kedden azt közölte, a kormány nem tett eleget annak a vállalásának, ami szerint február 15-éig ötmilliárd forint támogatást folyósít a közlekedési cégnek. Mint fogalmazott, a BKV finanszírozása körüli nagy ívű, "horváthcsabai" dicsekvő bejelentések nem jelentenek többet üres mellébeszélésnél, hazudozásnál.

A Tarlós István és helyettese, György István által jegyzett közleményben utal arra, hogy Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ), a főváros költségvetésért felelős főpolgármester-helyettes előző nap az MTI-nek azt mondta, még nem érkezett meg a folyószámlájukra a Horváth Csaba (MSZP) kormánybiztos által február közepén megígért összeg.

Közölték, a Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester, Bajnai Gordon kormányfő és Horváth Csaba által december 16-án aláírt szándéknyilatkozat értelmében az állam vállalta, hogy február 15-ig ötmilliárd forint támogatást folyósít a BKV részére. Ez az összeg azonban március 1-jéig nem érkezett meg a BKV-hoz.

Tarlós István felvetette: hogyan lehet egy szándéknyilatkozatban a következő ciklusra vonatkozóan húszmilliárdos elköteleződést tenni, ha még az erre a ciklusra vállalt kötelezettségeiket sem tartják be a felek? Tarlós István közölte, tiltakoznak amiatt is, hogy a Fővárosi Közgyűlés március 10-i ülésén az aznapi kormánydöntést követően kapják majd kézbe a kormány és a főváros közötti, a BKV finanszírozására vonatkozó szerződéstervezetet. Jelezte, elfogadhatatlannak tartják a kormányszóvivő "pökhendi és a demokráciát semmibe vevő" bejelentését is, ami szerint a kormány figyelmen kívül fogja hagyni a Fővárosi Közgyűlés - fideszes javaslatra elfogadott - határozatát.

E határozatban azt rögzítették, hogy a főváros nem vállalhat az említett szerződésben teljesítménycsökkentéssel és tarifaemeléssel járó elkötelezettséget.

Mindezek alapján a fővárosi Fidesz-frakció úgy látja: Horváth Csaba főpolgármester-jelölt vezetésével folytatódik a választói akaratot, a demokrácia szabályait és a politikai kultúra elemi feltételeit sem tisztelő MSZP-SZDSZ káosz-kormányzás, aminek a budapestiek érdekében minél előbb véget kell vetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.