Nem vesztek el?

Az ügyészség szerint rendelkezésre állnak a Rohác elleni bizonyítékok

A Fővárosi Főügyészség szerint valótlanok azok a sajtóinformációk, amelyek szerint elvesztek volna az emberölés kísérletével vádolt Jozef Rohác elleni bizonyítékok.

2010.02.24 18:21MTI

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője, az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a bűnügyi technikus a nyomozás során törvényes eszközökkel rögzítette az ügy egyik legfontosabb bizonyítékának számító ujjnyomot, majd azt, védői indítványra, bírói szakban is szakértő vizsgálta.

Mint hozzátette: a vevőegység előírás szerinti őrzéséről a szakértői vizsgálatokat követően az ORFK Tűzszerész Szolgálata gondoskodott. A Magyar Nemzet szerdai számában írt arról, hogy korábban az ügy bűnjele, illetve az arról készült fotók és dokumentumok is eltűntek a rendőrség raktárából, az ügyben fegyelmi vizsgálat is indult a rendőrségen. A lap szerint a hatóság a nyomozás és a vádemelés alatt is végig tudott a bűnjel hiányáról, ám felelősöket nem nevezett meg.

Jozef Rohác büntetőpere kedden kezdődött a Fővárosi Bíróságon (FB), amelyen a vádlott tagadta bűnösségét, de vallomást nem kívánt tenni A Fővárosi Főügyészség a Seres Zoltán elleni, 13 évvel ezelőtti sikertelen merényletkísérlet miatt előre kitervelten elkövetett emberölés kísérletével vádolja a szlovák állampolgárságú férfit, mint bűnsegédet, továbbá robbanóanyaggal való visszaéléssel, mint tettest.

A vádirat szerint 1997. június 3-án a vádlott és ismeretlen társai 3320 gramm semtex plasztik robbanóanyagból készített távirányítású bombával akarták megölni Serest. A sajtóban alvilági kapcsolatairól is ismertté vált korábbi ökölvívó háza előtt parkolt Bentley személygépkocsija. Az elkövetők annak alvázára erősítették a pokolgépet, amely azonban a gépkocsi indulásakor leesett. Jozef Rohácot 2008. október 27-én Prágában igazoltatták rendőrök, és 2009 februárjában adták ki Magyarországnak emberölési kísérlet miatt.

Felmerült a neve több, az 1990-es években Magyarországon elkövetett robbantásos bűncselekménnyel, így a négy halálos áldozatot követelő budapesti Aranykéz utcai merénylettel összefüggésben is.

A merénylet célpontja és egyik áldozata Boros Tamás volt, akit a rendőrség koronatanúként tartott számon az olajmaffia-ügyben. Szlovákiában korábban Michal Kovác volt szlovák államfő fiának elrablásával hozták kapcsolatba Rohácot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.