Szevasz, Charlie

Megérkezett a vörsiek tavaszt hozó gólyája

Megérkezett Charlie, a vörsiek tavaszt hozó gólyája.

2010.02.24 10:28MTI

A hírről a Kis-Balatonhoz közeli somogyi település polgármestere, Farkas László értesítette az MTI-t. A szeretett és hűséges madár 12. éve hoz színt a falu életébe, és ad beszédtémát az ittenieknek. Érkezése - kedd délután foglalta el megszokott helyét - most akár korainak is tekinthető, hiszen sok éven át napra pontosan február 26-án hozta a tavasz hírét.

Igaz, néhányszor előfordult, amikor csak márciusban jött vissza, amit a helybeliek a hosszú téllel és madaruk megfontolt előrelátásával magyaráztak. Most azonban időjóshoz méltón, verőfényes napon tért vissza a mintegy félezer lakosú falu madara, és mivel más gólya érkezéséről még nem hallottak a vörsiek, így nem tartják kizártnak, hogy Charlie ezúttal is elsőként érkezett.

Ahogy a korábbi években, a polgármester az idén is nagy várakozással figyelte napokon át házának ablakából a szemközti villanyoszlopon megépült fészket, remélve, hogy a vörsieknek örömet, egyben hírnevet szerző gólyájuk ezúttal sem hagyja őket cserben, és egészségesen visszatér.

Charlie szinte védjegye lett a falunak, érkezésének híre mindig futótűzként terjed, és ilyenkor nincs hiány az őt köszöntő látogatókban. A gólya - akárcsak korábban - egyedül tért vissza: párja érkezése előtt ugyanis rá hárul a fészek takarításának, csinosításának feladata. A gólyapár az őszi távozásig két-három fiókát szokott felnevelni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.