Baklövést követett el a kormányszóvivő?

Fidesz: Kövér László egy szlovák párt ironikus ötletét ismertette

A Fidesz helyettes szóvivője szerint egy szlovák liberális párt ironikus ötletét ismertette Kövér László azon a hangfelvételen, amelyet a szocialista Budai Bernadett csütörtöki sajtótájékoztatóján játszott le.

2010.02.18 16:19MTI

Cser-Palkovics András csütörtöki közleményében a szocialisták szóvivőjének sajtótájékoztatójára úgy reagált: az MSZP-nek nem a Fidesszel és Kövér Lászlóval van vitája, hanem a szlovák Szabadság és Szolidaritás nevű liberális párttal, ezért Budai Bernadettnek kár volt kiállnia egy összevágott és manipulált hangfelvétellel.

Budai Bernadett csütörtöki sajtótájékoztatóján lejátszott egy, állítása szerint vágatlan, Jászszentandráson készült hangfelvétel-részletet, amelyen Kövér László arról beszél, hogy bizonyos emberek szavazati jogát az államnak vissza kellene vennie egy konkrét összegért. Ez szavazatvásárlást és bizonyos emberek választójogának a korlátozását jelenti, amely az MSZP számára elfogadhatatlan - jelentette ki a szóvivő, aki szerint Kövér László elgondolása a rendszerváltás utáni Magyarország öt legdurvább és leginkább antidemokratikus kezdeményezése között van.

Budai Bernadett úgy fogalmazott: a hangfelvételen elhangzott mondatok félelemkeltőek és elgondolkodtatóak. A Fidesz helyettes szóvivője emlékeztet arra, hogy a szlovák felvetésről egyébként már cikkezett a magyar sajtó is. "Egy kis olvasással, utánjárással Budai Bernadett kínos baklövéstől menthette volna meg magát és az MSZP-t" - írta Cser-Palkovics András.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.