Kisérővel úszik a Bavaria 53

Elhagyhatta az országot a Visegrádnál léket kapott hajó

Különleges szállítási engedéllyel elhagyhatta Magyarországot a múlt szerdán Visegrádnál léket kapott teherhajó - közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság osztályvezetője kedden az MTI-vel.

2010.02.09 18:19MTI

Horváth József elmondta, hogy a hatóság azért adta ki a különleges engedélyt, mert a magyar területen bajba jutott vízi jármű "úszóképes", így némi segítséggel kedden elindulhatott egy komárnói hajószállító felé. Hozzátette: a "Bavaria 53" mellé egy másik hajót csatlakoztattak, ez a speciális alakzat indult útnak Szlovákiába.

A 665 tonna repcét szállító, 80 méter hosszú és 9 méter széles, német zászló alatt hajózó vízi jármű február 3-án eddig ismeretlen körülmények között kapott léket Visegrádnál. A valószínűleg sziklának ütközött hajótestbe - az azon keletkezett mintegy másfél méteres lyukon keresztül - betört a víz, amelyet később egy részletes mentési terv alapján kiszivattyúztak.

A teherhajón tartózkodó kéttagú horvát személyzetnek nem esett baja. A mentésben a szentendrei és a fővárosi tűzoltók mellett a Tatabánya vonóhajó is részt vett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.