Meghatalmazással ült a nagyok között?

A fővárosi jegyző szerint kuriózum Mesterházy szerződése

Tiba Zsolt főjegyző annak idején nem ellenjegyezte Mesterházy Ernő szerződését, amelyet mind a mai napig kuriózumnak tart - olvasható a keddi Népszabadságban.

2010.02.09 07:38Népszabadság

Tiba Zsolt főjegyző a lapnak arra kérdésére, hogy pontosan mi volt a szerepe Mesterházy Ernőnek a városházán, és a főpolgármesteri főtanácsadó miként illeszkedett a főpolgármesteri hivatal struktúrájába, úgy nyilatkozott: a politikai, önkormányzati tanácsadók mellett léteznek az úgynevezett "baráti tanácsadók", akik nincsenek állományban, de a szerepük nagyon is hasznos lehet, ha például a döntéshozó egyfajta élő lelkiismereteként, józan eszeként tevékenykedhetnek, ők szembesíthetik a politikai vezetőt, a politikust elgondolásai és tettei várható következményeivel. Ez utóbbi baráti tanácsadói kör nem lehet közvetlen hatással a hivatalnoki kar működésére, és természetesen nem minden beszélhető meg velük - mondta a főjegyző a lapnak.

Tiba Zsolt szerint kuriózumnak számít a főpolgármesteri hivatalban, hogy Mesterházy Ernőnek - a "baráti tanácsadók" közül egyedüliként - volt hivatali szobája. Azt is kuriózumnak tartja, hogy Mesterházy Ernő állományba nem tartozó tanácsadóként ilyen széles hatáskörrel rendelkezett. A főjegyzőként azért nem ellenjegyezte Mesterházy Ernő 2009-es megbízási szerződését, mert szerinte a dokumentum nem önkormányzati és még csak nem is főpolgármesteri hivatali szerződés, jóllehet a szerző ebben a formában vetette papírra. Ez szerintem nem is szerződés, hanem meghatalmazás - fogalmazott a lapnak a főjegyző.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.