Akár 25 centiméternyi hó is hullhat

Meteorológia: vörös riasztás az ország több részére a havazás miatt

Vörös riasztást adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a várható havazás miatt; akár 25 centiméternyi hó is hullhat az ország bizonyos területein.

2010.02.05 14:32MTI

A Dunántúl középső és déli részein jellemzően 15-20, de Somogy, Zala és Vas megye egyes részein akár 25 centiméternyi hó is hullhat - közölte honlapján pénteken az OMSZ.

Az előrejelzés szerint Bács-Kiskun megyében, a Dunántúl északi részén 10-15, míg az Alföld nagy részén, a főváros környékén és a Dunántúl északkeleti részén 5-10 centiméternyi hóra lehet számítani. A havazás valószínűleg vasárnap is folytatódik, így több helyen újabb 5-15 centiméternyi hó is lehullhat - olvasható a honlapon.

A vörös - legmagasabb fokozatú - riasztást havazás miatt akkor adják ki, ha helyenként 24 óra alatt 20 centimétert meghaladó friss hó várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.