Nem ment el a testület ülésére

Gyurcsány azt mondja, hogy nem asszisztál a Fidesz-kampányhoz

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő és egykori pénzügyminisztere megüzenték: nem kívánnak elmenni a költségvetést vizsgáló ülésre. A bizottság arra lenne kíváncsi, hogy valósak-e a 2006-os választások előtt közzétett költségvetési adatok.

2010.02.02 11:42ma.hu

Úgy tűnik nemcsak Gyurcsány őszödi beszéde a nagy „coming out”, Veres János nyilatkozatait elemezve kiderül: ő sem az igazat és csakis az igazat mondta a költségvetési helyzetről. Szarban az ország, de pannon pumától kezdve minden hasonlatot hozzánkvágtak anno a megnyugtatásunk érdekében. Csakhogy az a bizonyos szög igenis elkezd kibújni a zsákból.

A most, a parlement költségvetési és pénzügyi bizottság által összehívott bizottsági ülés azt hivatott vizsgálni: történt-e susmus a 2006-os választások előtt közzétett költségvetésben. Mindössze pár perc után óvodások zajongásába torkollt az ülés, ugyanis a jelek szerint a szocialisták többször beszóltak a felállított bizottság Fideszes elnökének, Varga Mihálynak (Fidesz- alelnök).

Varga egy nemrégen született bírósági ítéletre hivatkozva elmondta: a kormány igenis kozmetikázta a 2006-os adatokat, ezáltal megtévesztette az embereket, a választókat. Az omniózus adat-machináció károkat okozott az ország gazdaságának, Magyarország megítélésének, magasabb kamatterheket kaptunk mázsás súlynak a nyakunkba. Varga szerint ez csakis szándékos lehetett a kormány részéről. A bizottság Gyurcsány Ferencnek és az akkori pénzügyminiszternek, Veres Jánosnak a felelősségét vizsgálná.

A meghívás ellenére sem ment el a két politikus az ülésre, inkább levélben fogalmazták meg távolmaradásuk okát: Veres programjai miatt, míg Gyurcsány hivatalos külföldi útja miatt nem tette tiszteletét az oroszlánbarlangban. Egyébként sem ment volna el az ülésre a volt miniszterelnök, sorai szerint nem akar a Fidesz-kampányban asszisztálni.

A Fidesz január 27-én tett feljelentést közérdekű adatokkal való visszaélés bűncselekménye miatt Gyurcsány Ferenc és Veres János ellen a 2006-os államháztartási adatok eltitkolása kapcsán. Balsai István, a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója arra hivatkozott: a Fővárosi Ítélőtábla Langmár Ferenc újságíró feljelentése alapján megállapította, hogy "súlyos mértékben megsértették az adatvédelmi törvény azon rendelkezését, amely az adatok nyilvánosságra hozatalát rendeli el", és kötelezte a KSH-t, hogy tegye közzé az uniós társintézményének már megküldött adatokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.