"Vállalható alternatívát jelenthet az MDF"

Demszky nem akarja a Fidesz kétharmados többségét - akkor már inkább Bokrost

A főpolgármester szerint reális, vállalható alternatívát jelenthet az MDF kormányfőjelöltjének programja azoknak, akik nem akarják a Fidesz kétharmados parlamenti többségét és nem szavaznak a szocialista pártra.

2010.01.26 14:00MTI

Bokros Lajos listája mint alternatíva, "ebben a formában" csökkenti annak az esélyét, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerezzen az áprilisi országgyűlési választáson - mondta Demszky Gábor kedden egy újságírói kérdésre Budapesten.

A főpolgármester hozzátette: nem politikusként, hanem "SZDSZ-tagként" fogalmazta meg álláspontját az MDF és a szabad demokraták választási együttműködéséről. Ugyanakkor leszögezte, hogy nem kíván agitálni semmilyen lista mellett vagy ellen, azokról az embereknek kell majd dönteniük.

Arra a kérdésre, mi lesz azokkal a liberális értékekkel, amelyekért ő is küzdött az elmúlt húsz évben, Demszky Gábor azt mondta: reméli, hogy azokat Bokros Lajos programja meg fogja jeleníteni.

Az újságírók a BKV-székházban tartott délelőtti házkutatásról is kérdezték a főpolgármestert. Arra a kérdésre, hogy kié a politikai felelősség a BKV-s ügyekben, azt mondta: ezt majd az emberek eldöntik a választásokon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.