Van amire büszke legyen

Ez volt Michelle Obama pedálozós első éve

Egy év telt el azóta, hogy férje és gyerekei oldalán Michelle Obama az Egyesült Államok first ladyje lett. Saját bevallása szerint "pedálozós" év van mögötte, de van amire büszke legyen.

2010.01.23 11:07MTI

"Megismertek még? Még mindig olyan vagyok mint Michelle?" - kérdezi Barack Obama amerikai elnök felesége, amikor időről időre bejelentkezik régi barátnőinél.

A first lady ugyanis legalább olyan híressé vált mint férje, az utóbbi 12 hónapban neve felbukkant a Forbes magazin legbefolyásosabb nőket számba vevő listáján, a Times legbefolyásosabb személyiségeit felvonultató összeállításán, a Vanity Fair legjobban öltözött embereket felsoroló nemzetközi kitekintésében, Barbara Walters riporterkirálynő leglenyűgözőbb embereket felsoroló listáján és még számos más rangsorban. Minden szavát, mozdulatát, arckifejezését, gesztusát, ruháját, valamint cipőjét kivesézték, majd újfent kivesézték.

"Túl sokat vállal? Miért nem tesz többet? Ő ért először a királynőhöz? Szabadon hagyhatja karjait? Túl kurta a rövidnadrágja? Túl drága a cipője? Felszedett valamicskét?" - és ezek csak ízelítők a személyét övező kérdésekből. "Erre nem voltam felkészülve" - mondta a Fehér Házban töltött első évre visszatekintve.

"Az volt a célunk, hogy mindent folytassunk, ami korábban is megvolt. Meg akartuk tartani a hagyományokat, csak frissíteni akartunk rajtuk" - mondta újságíróknak a first lady. Hozzátette: egy év múltán már elgondolkozhatnak azon, hogy mi a jó az adminisztrációnak, és személy szerint neki.

Michelle Obama nem is olyan régen hattyúhoz hasonlította magát, amely a vízfelszín felett nyugodt és derűs, a víz alatt viszont őrülten pedálozik, hogy a felszínen minden simának tűnjön.

Bár hírnevét a Fehér Ház kertjében kialakított biokertészet ötletgazdájaként, gondos feleségként és anyaként, divatikonként, valamint a társadalmi ügyek képviselőjeként is megalapozta, leginkább mégis arra büszke, hogy lányai jól vannak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.