Már nem kap akkora figyelmet

Továbbra is folyik a Magyar Gárda elleni nyomozás

Látszólag egy helyben állnak vagy visszaléptek a Magyar Gárda tovább működtetése miatt indult büntetőeljárások - írta a Népszava pénteki számában.

2010.01.08 07:41Népszava

A lap emlékeztet, hogy a gárdával kapcsolatban több nyomozás is indult korábban, ezek közül kettő kapott nagyobb figyelmet. Kiss Róbertet, a mozgalom főkapitányát a júliusi budapesti rendezvények miatt gyanúsították meg törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatással, és egyesülési joggal való visszaéléssel.

Vona Gábort, a Jobbik és a feloszlatott egyesület elnökét az augusztusi szentendrei illegális gárdaavatás miatt gyanúsította meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) egyesülési joggal való visszaéléssel.

A BRFK tavaly októberben közölte, hogy a Kiss Róbert ügyének iratait - a törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatást illetően - vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek. A lappal a Fővárosi Főügyészségnél azt közölték: a BRFK a nyomozást nem fejezte be, az továbbra is folyamatban van”. Vona Gábor PMRFK-n lévő ügye a Népszava információi szerint ügyészségi javaslatra átkerült a BRFK-ra, ám ott a nyomozás helyzetéről nem árultak el részleteket a lapnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.