Nem biztos, hogy az új vírus a ludas

30. hétre szülte ikreit az újinfluenzás nő Pécsett

Egy újinfluenzás 28 éves nő 30. hétre szülte meg ikreit a baranyai megyeszékhelyen - közölte Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának professzora kedden az MTI-vel.

2010.01.05 16:14MTI

H1N1-gyel fertőződött az a nő, akit még december 29-én szállítottak Kaposvárról a pécsi szülészeti klinikára, mert csak a baranyai megyeszékhelyen van újszülött intenzív osztály. Az asszony még aznap éjjel császármetszéssel adott életet ikerlányainak.

Bódis József, a pécsi klinika professzora az MTI-nek elmondta: nem valószínű, hogy a H1N1 vírusa miatt indult meg korábban az asszonynál a szülés, mivel a nőnek már három alkalommal volt koraszülése. A két kislány jól van, körülbelül még két hónapig maradnak kórházban, hogy súlyuk elérje legalább a 2000 grammot, s otthoni körülmények között lehessen őket etetni. Az édesanya kedden hagyta el az intézményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.