Budapesten született Alisa Róza

Képpel- Pontban éjfélkor sírt fel a 2010-es év első babája

Csütörtökről péntekre virradóan pontban éjfélkor született meg a 2010-es év első babája Budapesten, a vidéki első idei csecsemő pedig csak egy perccel "maradt le" ettől a rekordtól.

2010.01.01 13:51MTI/fotó: MTI

Az MTI által megkeresett kórházaktól származó tájékoztatás alapján az újév első babája egy kislány, aki a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházban született meg. A vidéki "csúcstartó" egy kisfiú, aki éjfél után egy perccel látta meg a napvilágot a berettyújfalui Gróf Tisza István Kórházban. Az újévi első baba a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházban született meg: a 3,99 kilogrammos kislányt Dancs-Oláh Alisa Rózának hívják, spontán hüvelyi szüléssel jött a világra.

A vidéki "csúcstartó" egy kisfiú: őt egy magyar származású, de román állampolgárságú 28 éves nő hozta világra a berettyújfalui Gróf Tisza István Kórházban. Az éjfél után egy perccel született kisfiú, akit Márk Tamásnak hívnak, 3,25 kilogrammal, 52 centi hosszúsággal született.

Az újévi babák sorában érdekességnek számít még Vas megye első "újévi babája", aki a Kemenesaljai Egyesített Kórházban látta meg a napvilágot, ő ugyanis tizedik gyermekként érkezett meg a családba. A Vönöck községben élő 28 éves anya 2 óra 50 perckor szülte meg a 2,95 kilogramm súlyú, és 48 centiméter hosszú Ibolyát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.