Szilveszterkor megint fagy lesz

Jön a felmelegedés, locs-pocs lesz

Hétfőn ismét zord reggelre ébredünk: általában -13 és -18 fok között alakulhat a hőmérséklet, de néhol -20 és -22 fok sem kizárt. Nappal -1 és -10 fok közé melegszik a levegő.

2009.12.21 08:57koponyeg.hu

Eleinte változóan, majd erősen felhős lesz az ég és a nap első felében északon, északkeleten, estétől többfelé lehet gyenge havazás, szállingózás, délnyugaton hódara, fagyott eső. A szél délnyugatira fordul és megerősödik, néhol hófúvást okoz. A magasban erőteljes melegedés kezdődik, melegfronti hatás kezdődik.

Kedden borult lesz az ég, sokfelé várható jelentős mennyiségű csapadék: kezdetben havazás, ónos eső, majd az északkeleti tájak kivételével eső. Erős, időnként viharos lesz a déli, délnyugati szél, folytatódik a jelentős melegedés, délután északkeleten 0, délnyugaton +5 fok körüli értékeket mérhetünk. Rendkívül rosszak lehetnek a közlekedés feltételei!

Szerdán marad a sok-sok felhő, eleinte többfelé, majd főleg északon lehet újabb eső, eleinte ónos eső. Néhol kiadós mennyiségű csapadékra készülhetünk. 5 és 12 fok között alakulhat a délutáni órák hőmérséklete, komoly olvadás várható, belvíz veszély állhat elő!

Csütörtökön (december 24-én) erősen felhős lesz az ég és főleg északon lehet szórványos eső, zápor. Délutántól viharossá fokozódhat a déli szél. Északkeleten 3 és 8, délnyugaton 10 fok körül alakulhat a hőmérséklet délután.

Pénteken (december 25-én) sokfelé várható kiadós mennyiségű eső, majd estétől a szél északira fordul és lehűlés kezdődhet. Az esőt a magasabban fekvő tájakon havazás válthatja fel.

Szombaton (december 26-án) eleinte borult lesz az ég, délen eső, északon havazás fordulhat elő. Napközben csökken a felhőzet. Erős északi szél várható.

A nagy bizonytalanság mellett szilveszterre újabb lehűlés lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.