Kényelmetlen érintettség

A fővárosnak is dolgoznak a vesztegetéssel meggyanúsított ügyvédek

Az Index információi szerint a rendőrség a Bellák és Társai, a Kende és Társa, valamint a Polgár és Bebők ügyvédi iroda BKV-s és repteres szerződéseivel kapcsolatban nyomoz a nemrég kirobbant vesztegetési ügyben. A Polgár és Bebők ügyvédi irodának jelenleg is élő szerződése van a főpolgármesteri hivatallal.

2009.12.14 07:19Index

Az internetes hírportál úgy tudja, hogy Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány egy hete levélben tájékoztatta Demszky Gábor főpolgármestert a nyomozásról, és a levélben megnevezte az ügyben érintett ügyvédi irodákat is. A három cég a Bellák és Társai, a Kende és Társa, valamint a Polgár és Bebők ügyvédi iroda. A levél másolatát néhány nap múlva megkapta a BKV-s vesztegetési botrányt vizsgáló közgyűlési bizottság is. Mindhárom iroda dolgozott a Budapest Airportnak és a BKV-nak is.

Mint írják, a főpolgármesteri hivatalnak a Polgár és Bebők ügyvédi iroda érintettsége a legkényelmetlenebb. A cégnek ugyanis érvényes szerződése van jelenleg is a hivatallal majdnem 40 millió forint értékben. Az egyik szerződés 25 millió forintos (a Városháza Fórum fejlesztési projektre vonatkozóan), a másik pedig 13 millió 500 ezer forintos (a Közraktárak fejlesztési projekttel kapcsolatban). Mindkettőt a főpolgármesteri hivatal kiemelt fejlesztések irodájával kötötték januárban. A vesztegetési ügy december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában.

A székházat megszálló rendőrök egy informatikai szerződést kerestek először. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből 10 millió forintot osztottak volna vissza, ezt vehette át a szintén 4-én, vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgató, Sz. György. Az igazgató ügyvédei egyébként úgy nyilatkoztak, hogy az átvett pénz nem kenőpénz, hanem kölcsönpénz volt - olvasható az Indexen.

R.-V. Krisztina, a Budapest Airport Zrt. és Sz. György, a BKV Zrt. jogi igazgatója, valamint az informatikai cég vezetője előzetes letartóztatásban van. A BKV szökésben levő informatikai igazgatója, Fuzik Zsolt ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.